Paleo recepten

geplaatst in: Uncategorized | 0

Paleo recepten kunnen ook erg lekker zijn. Hieronder ga ik een paar recepten zetten die overheerlijk zijn en ook voor de beginnende kok makkelijk te maken zijn.

 

Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten

 

IngrediëntenScrambled eggs paleo

  • 4 eieren
  • 4 el kokosmelk
  • 1 tl mosterd
  • 1 tomaat, gesneden in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper
  • 150 gr gerookte zalm in stukjes gesneden
  • Handje verse bieslook, fijn gesneden

Instructies

  1. Klop de eieren los met de kokosmelk en mosterd. Meng vervolgens de tomaat hier doorheen en breng het op smaak met de peper en zout.
  2. Smelt de kokosolie in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan.
  3. Blijf nu met de pollepel door het ei roeren, wel rustig natuurlijk, totdat het ei gaar is. Het ei moet nog wel smeuïg blijven.
  4. Serveer samen met de avocado en gerookte zalm en garneer het met verse bieslook.

 

Paleo tzatziki

Voorbereiding: 15 – 20 minuten

 

IngrediëntenPaleo tzatziki

  • 1 avocado, vruchtvlees in blokjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el citroensap
  • 4 blaadjes munt, fijngesneden
  • 0,5 tl dille
  • 0,5 komkommer

Instructies

  1. Pureer de avocado samen met de amandelmelk in een kom.
  2. Roer hier de knoflook, citroensap, munt en dille door heen.
  3. Snij de komkommer over de lengte doormidden en schraap de zaadjes er met een theelepel uit.
  4. Rasp de komkommer en roer dit door de tzatziki.
  5. Deze saus wordt lekkerder als je hem een dagje laat staan. Als je de saus een dagje laat staan dan komen alle smaken goed naar voren.

 

Zoete aardappel met een oosters tintje

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten

 

IngrediëntenZoete aardappel met oosters tintje

  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, versnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 500 gram zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl citroengras
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 tl harissa
  • 1 l groentebouillon
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper

Instructies

  1. Smelt de kokosolie in de soeppan op een middelhoog vuur. Fruit hier ook de ui en knoflook in.
  2. Voeg de stukken gember en aardappel toe en bak dit zo´n 10 minuten mee.
  3. Voeg de citroengras toe en vervolgens de boullion. Laat het geheel een kwartier zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
  4. Voeg de kokosmelk en harissa toe. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Proef of de soep op smaak is, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.