Wat zijn Groene smoothies?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Wat zijn Groene smoothies?

 

(bron: www.afvallenmetgroenesmoothies.nl)
Smoothies zijn er in allerlei combinaties en smaken te krijgen. Hoewel het vaak één hoofdingrediënt kent, namelijk melk en anders gewoon water, kan er voor de rest van alles in zitten. De keus die je dan ook aan smaken hebt is super groot. Je kunt er verder niet alleen voor kiezen om een kant en klare smoothie in de supermarkt te kopen, maar je kunt het ook zelf maken thuis. Het enige wat je dan nodig hebt is een mixer, een blender of iets in die trant, wat groente en/of fruit, melk en beginnen maar. Juist als je er voor kiest om het zelf te maken dan heb je een grote kans dat je er heerlijk van zult smullen. Je hebt immers dan niet alleen de smaak in eigen handen maar het scheelt dan natuurlijk ook dat het lekker vers is. Vers smaakt altijd wel beter. Nu is het alleen de vraag watvoor combinaties het lekkers schijnen te zijn.

 

Groene smoothies gezond

Over het algemeen zijn groene smoothies niet alleen gezonder maar ook het lekkerst. Hierbij kun je denken aan verschillende combinaties zoals komkommer, spinazie en sinaasappel waar je dan samen met wat kokosmelk een heerlijke smoothie van maakt. Je kunt ook kiezen voor een totaal andere combinatie waarbij je melk zelfs achterwege kunt laten. Je neemt dan een courgette, mango en wat veldsla. Je gooit dat allemaal in je blender. Daar gaat dan ook wat water bij om het allemaal goed te kunnen mixen. Je hebt dan in een mum van tijd een totaal andere soort groene smoothie wat alsnog super gezond en lekker is. Verder zijn er nog zoveel andere samenstellingen mogelijk.

 

Groene smoothies: echt zo gezond?

Groene smoothies zitten vol met vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Uit heel wat recente onderzoeken is gebleken en blijkt nog steeds dat men tegenwoordig gewoon simpelweg te weinig benodigde vitamines en mineralen naar binnen krijgt. Dit is ook niet zo gek aangezien de voedingspatronen van de meeste mensen eigenlijk best ongezond is. Fastfoodketens zijn daar onder andere verantwoordelijk voor. Je ziet het al aan het woord, fast, mensen gaan tegenwoordig toch eerder voor voeding dat lekker snel en makkelijk is. Hierbij gaat het dan helaas vaak om ongezonde voeding. Dit hoeft eigenlijk niet eens het geval te zijn. Er zijn ook manieren om én voor lekker makkelijk en snel te gaan maar ook voor gezond. Een groene smoothie is zo een manier. Je hebt hierbij niet alleen in een mum van tijd iets lekkers om van te genieten maar je bent dan ook lekker gezond bezig. Verder kost het je echt weinig moeite.